Artikel i Sydsvenskan

I onsdags ringde dom från sydsvenska och ville snacka med mig. Och idag slår man upp tidningen och ser en bild på mig när jag hoppar i Kalmar. Skit skoja att få vara med i tidningen. Alla lärare tyckte det var jätte kul i skolan också.

Sydcupen Final i kalmar

I helgen var det final i Sydcupen. Körde både kval och final på lördagen så det var ingen tävling på Söndagen.
Var tvungen att komma sämst 15 i kvalet för att gå till A-final. Fick bra start låg 10:a efter några kurvor. Tappade ganska mycket ner till 14:de unigefär. Fick motorstopp två gånger och tappade till 18-19 nånting, men sen var det några som trillade och sånt så slutade som 16, precis utanför A-final. Tar starten i B-finalen och leder i några varv. Tappar en placering. Han som leder trillar eller nått och jag kör upp mig till 1:a igen. Leder resten av heatet och vinner. Känns riktigt bra, stå högst upp på  pallan. Och inte bara en gång den kvällen fick tillbaka mitt pris för 'Årets bästa tjej'

image5

Högst upp på pallen med det stora priset.


Sydcupen Sturup

Ush, jag känner mig så dålig på att blogga, det är ju snart två veckorsedan jag borde ha skrivit detta här, men jag har aldrig tid. Tyvärr så har jag glömmt lite av vad som hände i heaten och så. Men det ska nog gå bra ändå. Det hade regnat mycket i veckan innan tävlingen så man var lite orolig för att banab inte skulle hålla. Träningen gick bra, banan var jätte bra för att vara lerig, jag rycte den var jätte rolig. Första heatet kom jag i ett lätt kval och slutade som 6:a. Banan torkade upp bra under dagen i och med blåsten och att det faktist var ganska varmt. Sista heatet känndes inte så bra, jag försökte göra så gått jag kunde, jag gillade banan bättre på träningen när det var mjukare, så det funkade inte riktigt som jag ville. Slutade som 12:a. Eftersom det var så få anmälda så körde vi två kval även om vi bara körde en final på söndagen, så det blev autmatiskt A-final.Första starten var inte så bra, försökte tränga mig förbi på insidan vilket gjorde att jag fastnade och trillade. Eftersom startkurvan ligger uppe på en backe och jag trillade innan jag kom in i kurvan hade jag väldigt svårt vör att få upp hojjen och kunna starta den. När alla andra hade kommit typ 200 m hjälpte flaggvackten mig att rulla upp den för backan, annars hade jag kunnat stå där resten av heatet. kom iväg när dom andra hade kör några hundra meter,  men jag körde upp mig riktigt bra. Folk som brukar köra ifrån mig, körde jag ikapp, körde om och drog ifrån. Har aldrig kört så bra i hela mitt litv känns det som, så fort jag kom ikapp nån som jag inte brukar kunna hänga på tänkte jag 'Har jag kört i kapp kan jag köra om också'. Släppte nästan inget förrän det var ett varv kvar, blev så himmla trött så jag slog av  på sista varvet. Hade då kört upp mig ca 13 placeringa, slutade som 17.
Andra finalen fick jag hyfsad start, bätttre än i första. ligger vid 15:de plats när jag fasnar pbakom en kille och får inte igång hojjen. Tappar många placeringar där men kör upp mig ganska bra igen. Körde nästan lika bra som heatet innan. Kom 17:De även i det heatet slutade som 15:de totalt över helgen. Skit nöjd över mina två final heat då jag kände mig som en världsmästare när jag körde ; ) Final i Kalmar nu i helgen, lovar att inte vara lika sen med att blogga efter det.