Bild i Race


Gjorde ju en bra start i Finspång och jag tackar för att det var den som fick vara med i tidningen Race också. Ni känner väl igen mig där med 21:)

DM Korskro, Danmark

Det har varit för fint väder senaste veckorna för att sitta inne vid datorn, men nu tat jag mig tid.

Somsagt, fint väder. Jo visst till Lördagskvällen, dan innan vi skulle köra. Då öppnade himlen sig.
På träningen var det riktigt svårkört. Jag fick inget flyt alls, tittade på framskärmen, och det gick riktigt dåligt. Kunde inte heller hoppa. tidskvalet tar jag alltid dom en andra träning, alla får ändå köra. Banan hade blivit bättre eftersom killarna hade varit ute och spårat. Femte tid satte jag.
På förarmötet sägerdom att det är holeshot pris. eftersom körningen inte känts bra så tänkte jag att då får jag ju satsa på det.
Sagt och gjort, nästan... Jag drar ganska länge i täten, på startrakan men precis in i kurvan blir jag omkörd. tvåa i starten, håller placeringen ett tag, men faller ner och slutar 4.
Samma sak i andra heatet. drar som fan i starten, ser ingen runt om mig förrän in i kurvan, men denna gången blir jag tuffare, JAG SKA FÖRST, så jag blockerar och tar hem holeshoten. Nya glasögon tack för det. Leder sen nästan ett varv, mentappar på ett hopp, vågar inte börja hoppa i ett heat om jag inte tagit hoppet på träningen. Ligger sen två några varv, och drar ifrån de som ligger bakom, men så gör jag en miss, tappar kontrollen i bromshålorna och gå omkull, står sen vädligt länge och kickar. Kommer igång på en sjundeplats och kör upp mig så jag hogger på trean, både jag och trean tappar en placering till total ledaren, men jag kör upp mig till 4. På sista varvet ska jag köra utifrån och in i en kurva efter ett hopp och blir då på hoppad av hon bakom. Tappar luften och får svårt att andas och har svårt att få igång hojen, tappade som tur var bara ner till 7a.

Blev återigen femma, men lyckades ta mig upp till 4 i totalen.