Lisebergsracet MX-G

Såg verkligen fram emot helgen då jag gillade banan för två år sedan när jag vet där på ett tjejläger.  Det hade regnat under fredagen så jag fick höra att banan var lerig, vi kom upp försent för att gå banan.
Träningen gick bra, banan var riktigt rolig.
jag fick en ganska bra plats på grinden till första heatet. Jag satt i egna tankar när 15 sekunders skylten kom upp så jag han precis lägga i växlen när det vändes till 5. Får ett riktigt bra utsläpp, ligger först nästan hela rakan, sen känner jag hur Sandra Adriansson kommer bakifrån. Eftersom jag inte var fullt koncentrerad på grinden glömde jag ta ett ordentligt tag, vilket gjorde att Sandra lätt gick om, jag smet däemot om i kurvan igen ochvi låg brevid varandra ett tag, men Sandra gick framför mig och blockade så jag tappade, jag vill dock inte påstå att jag hade kunnat ge henne en match, hon kör jävligt bra. Snabbt gick även Malin Brånlid och Kim Hanborn om. Jag hade ganska bra häng på Kim men efter hand som jag blev trött tappade jag och när hon hade fått en kurvas försprång slog jag av på takten lite, för jag fick ont i magen. Slutade trotts allt fyra.
Jag fick inte en lika bra start i andra, femma ur svängen. P.g.a förhinder på första varvet tappade jag på Kim som låg framför och lyckades inte få häng på henne denna gången. Slutade fyra även i detta heatet.

Vi var på Liseberg på kvällen. Efter som jag bara tog denna tävlingen på skoj, så blev det dålig mat och sömn, vilket kanske sänkte mina prestationer till söndagen.

Får en hyfsad start i söndagens första heat, tror jag låg femma. Blev utträngd i startkurvan så jag tappade lite, jag var ganska snabbt uppe på fjärde platsen. Kim hade bra häng på Malin vilket gjorde att dom försvann ganska snabbt. Slutade treja i heatet, då Sandra blev diskad.
Får helgens sämsta start i andra heatet. Ligger sexa ut ur startkurvan, har svårt att komma om, och när jag väl lyckas drar jag inte i från så mycket för att kunna göra små missar. Det är väldigt stressande men jag försöker hålla mig lung för att inte göra dessa missarna och tänker hela tiden på att ta snabba spår. Jag lyckas och drar ifrån lite varje varv. Då detta är helgens längsta heat sviker muskler och kondition i slutet och jag slår av på tempot för att inte göra onödiga misstag för att jag är trött. Håller fjärde platsen heatet ut.

Blir totalt fyra. lite tråkigt att inte få komma upp på pallen. Men fick prispengar i alla fall:) Då jag har och Kim är juniorer och Sandra och Malin är seniorer, blev jag tvåa av juniorerna. Riktigt nöjd med helgen. Hade så himla kul när jag körde, även om man i vissa heat längtar efter att det ska ta slut för att man är trött och stressad, så njöt jag verkligen av varje sekund på hojen:)

Veckans träning v34

Jag började i skolan i måndag, först ring. Skulle ut och hansla kalender och lite sånt och hittade en träningskalender, köpte den för att lätt kunna anteckna träning (så att jag har bevis när pappa säger at jag tränar dåligt haha...) och se hur jag utvecklas osv. Så nu när jag antecknar min träning kan jag ju lika bra blogga om det igen. så här kommer denna veckans träning (dock väldigt dålig)

Måndag: Vilodag
TIsdag: Cross 65 min aktiv körning. Gick riktigt bra. Har börjat varva mer nu, vilket jag tydligen inte gjort innan, pappa säger att det är bra så jag får väl lita på honom.
Onsdag: Vilodag
Torsdag: Backe med fys. Sprang 10 ggr upp och ner, stannade varje gånbg där uppe och gjorde antingen armhävningar eller situps. med uppvärmning och nrjoggning blev detta nästan 20 min.
Fredag: Vilodag. Vi hade inspar i skolan och skulle göra olika tävlingar, en var att tre personer från laget skulle stå i planka (man står på tårna med armbågarna i marken och kroppen lyft över marken så rak som möjligt) så länge som möjligt, när första personen inte orkade längre skulle nästa resa sig. Minst en tjej var tvungen att göra det, så jag anmälde mig som frivillig. Rekordet var på 5 min, för killarna, jag klarade 4,06 min, och slog det kvinliga rekordet. Har nu efter träningsvärk i mage och sidor och allt, så förmodligen kommer jag försöka slå mitt eget rekord, eftersom det känns som om det är bra träning. Vi får se hur det går nästa vecka.
Lördag: Tävling, läs nedanför.
Söndag: Vilodag.

Ska försöka träna lite mer nästa vecka.

Motion i Tranan

Körde motion i Tranan igår.  Träningen gick sådär. Banan var sådär, hoppen var riktigt kassa så jag körde inte jätte bra.
Fick en dålig star i först heatet, pappa stälde mig helt långt bak på grinden och sa börja rulla framåt så har du far med dej när grinden faller. Jaha och hur skulle jag klara det, startklossarna följer ju inte med framåt, och jag når inte ner. Killen som stod brevid mig vinglade också in framför mig, jag jag fick tvärnita mitt på raka för att inte köra på honom. Tar ett bra spår i starkurvan och tar några, försöker fortsätt kämpa framåt. Jag trillar när jag ska göra en om körning och tappar ner till nästan sist. Jag kör upp mig till 20 vilket betyder A-final.
40 st ska starta i A-finalen. Jag är ganska bra med i starten, en kille trillar framför mig i första backen, så jag måste bromsa och köra till sidan. Några fler kör om mig och trycker sig förbi. Efter nått varv när jag kommit in i ett bra temop och flyt och motionärerna börjar bli trötta, påbörjar jag eb riktigt bra upp körning. Jag vet inte vad jag låg då men efter att jag hade kört om en del så jag en skyllt där nån visade 30, vet inte om det var till nån bakom eller framför men jag visste ungefär var jag låg. Jag gjorde ett misstag och tappade en placering men körde om en två kurvor innan mål, slutade 24 i A-finalen, av totalt 64 startande för dagen.
Är riktigt nöjd med min körning, jag hade verkligen skit kul på banan, även om jag inte tyckte den var lika rolig som jag mindes. Det är jätte kul också när folk kommer fram och pratar, speciellt ens motstondare som kommer och berömmer en och liknande.

SM Finspång

Efter att ha tränat sand i 3 veckor var det fortfarande med ett litet sygn av oro som vi åkte till Finspång. Det är fel att påstå att jag gillar köra sand och är bra på det, men träningen under förra veckan kändes bra. Banan är inte lika sandig som vi har hört och jag känner mig sugen på att få känna på den.
Träningen går inte jätte bra. Det känns inte helt bra, men jag gör så gott jag kan. Jag tar hoppen även om det börjar bli spår, vilket höjer mitt själv förtroende något litet.
Till tidskvalet har banan förändrats ganska mycket, Spåren i hoppen är djupare och jag vågar inte riktigt hoppa alla hopp. Jag ligger länge på 14:de tid men tappar ner till 17:de. p.g.a en krasch så  avbryts heatet för att sedan fortsätta när den skadade är av banan. Dom andra har fått lite vila och orkar sätta nya varv själv trillar jag ner till 20:de. Klockan visar 10 sec kvar när jag kör över mål linjen och satsar för ett sista varv, och mål flaggan  åker upp precis efter jag har passerat, och jag får ett var till, tror jag i alla fall. Rödflaggen åker upp mitt framför mig och jag tvingas avbruta mitt sista varv. Det resulterar i att jag tappar en till placering och hamnar precis utanför start listan.
Jag klär på mig i hopp om att någon ska missa waiting zone, vilket självklart inte händer, och sen stannar jag och pappa för att se heatet, men bestämmer oss för att åka hem efter, eftersom vi har en bilresa på några timmar framför oss. Men när en tjej, som jag vet har haft en axel som varit ur led tidigare, bryter heatet känner jag hoppat komma tillbaka. Vi pratar med henne och hon säger att hon inte ska köra andra heatet. Det är aldrig kul att man får köra för att en annan skadar sej, men glädjen var stor ändå.
Träningen går bra på söndagen. Jag var sugen på att köra och jag hade också sett att jag hade haft chans att placera mig bra i första heatet eftersom det var endel som trillade. Riktigt taggad var jag och det gick jätte bra. Dock fungerade inte transpondern så jag kunde inte se om jag körde så bra som det kändes.
Fick låna en transponder till heatet. Jag är sist ut att välja grindplats och det finns därför bara en plats kvar, så jag får nöja mig med den. Det blir trångt i startsvängen men jag kommer iväg bra och är med bra, ligger 14 efter ett varv. Tar mig upp till 12:a men tappar och slutar på 13:de placering.
Det blir min bästa heat placering hittills i år. Känns ganska bra att bli 13 i heatet när man får köra som reserv.
Nu är det bara en deltävling kvar och jag ligger 21:a i totalen, jag har ingen möjlighet att bli bättre tyvärr men jag få ju behålla mitt nummer, förhoppningsvis.


Motion i Skivarp

Vill bara börja med att sidan kanske ser lite konstig ut för tillfället. det beror på att jag håller på att ändra designen så att den ska matcha min hemsida. Det är mycket koder och sånt som ska fixas och jag är inte så bra på det, håller på och läsa mig fram till hur man gör men det tar lite tid. Men det kommer nog se bra ut till slut ; )

Nu till helgens tävling. Motion på hemma plan. Banan hade däremot fått ett nytt hopp sedan sist. Träningen gick hyfsat, Körde bara och lekte lite, hoppade och sånt, banan kan jag ju redan.
Får en bra start i första heatet. På första varvet trillar jag, jag vet inte riktigt vad det beror på. Det var folk som trillade framför mig fast jag hade kunnat köra runt om, men jag blir väl nervös och trillar själv, hojen är däremot i friläge när jag reser den, så det kan vara för det. Kör upp mig så gott jag kan, blir trött i armarna mot slutet men jag klarar ändå en 18 plats, av 32 startande i heatet. Endast 16 st gick till A-final så jag fick köra i B-finalen. Gjorde inte mig så mycket, jag kommer hellre i toppen i B-finalen än botten i A-finalen.
Fick en dålig platsa på grind till andra heatet, men kom ändå iväg bra. Var uppe på 5 plats nån gång men tappar och blir 8. Blev även här trött i armarna.
Har idag träningsvärk i rygg och armar.

Nästa helg är det SM, som ni ser har jag lagt till en ruta ovanför inläggen, den kommer hela tiden uppdateras med nästa tävling så ni vet var jag befinner mig :)
Skriver om en vecka.

DM Sösdala

Körde DM i Sösdala i lördags. Banan var fin när vi gick den på fredagen. Den var ordentligt breddad sedan sist jag körde där.
Träningen gick bra. Jag körde mest och provade olika spår och testade hoppen och liknande.
Får skit bra start i första heatet, ligger trea in i start kurvanoch sexa efter ett varv, tappar några till på andra varvet. På tredjevarvet kör en kille in i mig så jag fastnar med foten mellan hansa sving och bakhjul. Jag ligger på mage och kommer ingenstans har jätte ont i foten och han som har kört på mig bara står och drar i mitt ben. När jag väl kommer loss och har fått upp hojen trillar jag en gång till för att jag inte når ner, gör asmma misstag en gång till och tvingas lyfta hojen ytterligare en gång, två, tre gånger kommer hela statrfältet förbi innan jag kommer där ifrån. Jag är jätte förbannad och har ont, detta gör att jag får lite problen med andningen. Kör klart heatet och på nått sätt blir jag inte sist.
I heat två gör jag också en bra start jag är långt frain i startkurvan men ut ur kurvan ligger jag inte lika bra till. Banan har torkat upp ordentligt så det dammar och är svårt och se i starten. Jag är bra med hela heatet och jag håller mig på hjulen, tappar några placeringar mot slutet p.g.a magont och illamående men jag tar mig i mål på en 17:de plats.
Efter en lunch paus är det dags för heat tre, Dom har varit ute och jämnat banan men till allas stora förvåning har dom inte vattnat trots att det är snustort. Är återigen bra med i starten, Dammet gör att jag förmodligen tappar några men jag ligger nog i mittet. Gör några få misstag och tappar är på väg upp men eftersom det dammar ser jag inte spåren i uppgångarna till hoppen och kan inte ta in där vilket jag hade gjort annars. Det händer något i en kurva så styret rycker till och jag flyger över styret. Blir sur och får återigen svårt att andas, har lite svårt att få igång hojen men när jag lyckas och kan köra iväg märker jag att styret är ordentligt snett. Kör in i bandepå, trots att jag vet att pappa inte står där så vet jag att jag kan fixa det själv om jag har nått att slå hjulet mot, när jag lyckats få det hyfsat rakt kommer en och hjälper mig lite till. Kör ut igen men styret ät fortfarande lite snett. Slutför heatet men blir sist.
Jag vet inte var jag blev totalt för helgen men jag återkommer med det. Är nöjd med mina starter.
Det konstiga är att jag trillade i samma kurva både första och tredje heatet, och när vi gick banan på fredagen sa jag, det var ju denna kurvan jag trillade i förra året, det ska jag inte säga om! Haha