Veckans Träning V4

Tränade runt 13 timmar totalt förra veckan så mamma och pappa förbjod mig att träna lika mycket denna veckan.
Dessutom har jag mått lite dåligt och varit lite ledsen eftersom vi fick hem brevet från SVEMO i Onsdag att jag inte kom in på MX-Gymnasiet.

Måndag: Skolgympa. Spinning. Det gav inte så mycket eftersom jag var helt slut i kroppen och knappt orkade röra benen.
Tisdag: Vilodag
Onsdag: Spinning
Torsdag: Vilodag
Fredag: Vilodag
Lördag: Cross på Ripa. Banan var inte alls lika bra som förra veckan. Jag fann ingen glädje i det och vädret var lika surt som mi9tt humör.
Söndag:
Gav oss ändå ut till Ripa idag igen. Det var sol, och inte lika mycket folk så det känndes absolut bättre, Tränade lite kurvor i sista passen.

2008

Palnen för 2008 var att köra nästan hela säsongen på 85:an och börja träna smått på 125:an. Målet var att vinna Dråpslagets tjejklass. Jag visste att de tjejer som kom före mig året innan hade sadlat om till en större hoj och skulle köra SM. 
Började året på 85:an körde någon gång på 125:an då den var oombyggd. Dom gångerna var mer bara köra och försöka att inte trilla.
I April var vi på ett Bubben läger och Jocke Hansson fick mig att förstå att träning "brevid" crossen var minst lika viktigt. Började så smått att springa lite då och då men det dog ut efter ett tag.
Tisdagen innan första SM deltävlingen skulle gå i Eksjö körde jag "första" gången på 125:an efter att vi hade fixat dämpare och skurit ner sadlen och fixat den för mig. Det gick över föväntan. Körde lika snabbt som på 85:an och vi bestämde att jag skulle prova köra motionstävlingen som gick på samma bana samma helg. Jag hade inga större föväntningar. Jag visste vad jag kunde åstakomma och mitt mål var att inte bli sist. Träningen gick bra. Jag kunde inte riktigt känna var jag låg. Det var endel som for om mig men skulle dom orka köra fört ett helt heat och jag vet inte om jag tog det lite lugnare på träningen för  att jag var nervös, för nervös var jag. Jag kunde inte ens äta så nevös jag var.
Starten gick ock jag fick en bra start. Jag tror jag låg 4-5, när han som leder (!) trillar. Alla fram till mig trilla, so do I. Efter som jag är så liten var det ganska svårt att dra upp hojen. Inte blev det bättre av att folk körde in i mig och knuffade omkull mig igen när jag väl var på fötter igen. Sist där ifrån körde jag upp mig till 2:a trillar i näst sista kurvan på hela heatet och blir 3:a. Andra heatet kör jag ihop med min "start kompis" han som står brevid mig på grinden, och crossen tvärstannar.  Sist igen tar jag mig igen om hela start fältet och blir 2:a.
Helgen efter kör jag DM i Sösdala, min sista tävling på 85:an. Vi bestämde oss att börja köra 125:an och ta 2008 som ett "mellan år" och bara lära sig hojen.
1:a Juni, på min 15 års dag, kör jag mitt första SM i Tibro. Tar poäng i båda heaten. Dö nöjd efter helgen men det kom att visa sig att jag kunde bättre.
SM i Västerås blir mitt andra SM. Efter att ha regnat hela natten och morgonen börjar det ryktas om att dom ska ställa in det. Så blir inte fallet. Träningen går bra, med tanke på omständigheterna. Till tidskvalet var banan perfekt. Fortfarande svår efter regnet men det passade mig. Fick hyfsad start i första heatet, man pga en skadad som låg mitt i banan så fick vi bryta efter ett varv och starta om. Hojen dog när jag kom över grinden och jag var sist i väg, körde upp mig till 18. I andra starten körde jag på en tjej som trillade och jag stöp också. Var näst sist där ifrån och körde upp mig till 17 och var på väg att ta en placering till när jag gör en miss bara några kurvor från mål så jag tappar ner till 18.
SM i Varberg var det sen. Banan var värre än västerås hade varit. Det passade ioförsig mig bra, jag hade 9:de tid på träningen och det ser ljust ut trots att regnet fortsätter. Banan är riktigt svår till tidskvalet, och inte blir det bättre av att jag får bakhjulspunka på ett av dom första varvan. Jag får 20:de tid, bra med tanke på punkteringen. När pappa ska byta hjul händer nått med bakbromsen. Tyvärr märkte vi inget förrän grinden hade fallit. Solan hade börjat titta fran men banan var så lerig att dom ändå blev tvugna att stänga av en bit av banan. Efter att i några tappra försök bara använda handbroms, vilket ledde till några vurpor och igen immade glasögon, så gjorde jag ett depå stopp och bestämde mig för att bryta heatet. Jag var dö besviken efter som mitt mål hade varit att ta poäng i alla startade heat, fick ändra det till poäng i alla fullföljda heat. Till heat två trodde vi att vi fixat bromsen, men vi trodde fel. Jag försökte köra på säkerhet istället så det gick inte så snabbt, när jag blev varvad av dom i topp 10 så kände jag hur gärna jag ville hänga på för jag visste ju vad jag hade kapacitet till att göra. Men jag lyckades ta mig i mål med två poäng som förtjänst.
SM i Tomelilla blev min bästa tävling. Vi har ju nära till banan så vi kunde träna så det utnytjade vi. jag kände mig trygg med banan hade tagit några hopp som jag inte tagit innan så självförtroendet var på topp. Träning gick bra och tidskvalet var inte så dåligt heller. Däremot så hände det jag absolut inte ville, jag vurpar i tredje kurvan. Jag kommer upp ganska snabbt och börjar en uppkörning som varar genom hela heatet. Det kändes så bra. Folk jag trodde att jag aldrig skulle ha en chans att hänga på körde jag om. Jag slutade heatet på en 12 plats. Själförtroendet var högre än det varit på länge. Så nu visste jag vad jag kunde åstakomma med en dålig start, vad kunde jag då inte göra på en bra start? Jag för inte en jätte bra start i andra, men jag trilla inte heller, inte förrens jag kört halva banan, jag var glad att det var på första varvet så att jag hade lång tid på mig att ta igen. Jag på började en uppkörning som känndes lika bra som den andra, jag var dock fortfarande trött efter första heatet så krafterna fanns det inte lika myckat av. Jag slutade på en 13:de plats.  Totalt 12:a för dagen med samma poäng som 11:an. Slutade på en total 21 plats i SM, med 5 av 12 nollade heat.
Under hösten provad jag många olika hojar eftersom vår plan var att byta till 250F till säsongen 2009. Det blev tillslut Kawasaki som vi valde. 
Efter succén i Tomelilla så hörde två lokaltidningar från Skurup av sig så det blev två intervjuer. Ena tjejen sålde vidare sin artiken till Oxiebladet så där fick jag också vara med.
Jag sökte även in till crossgymnasiet och fick beskedet att jag var välkommen dit för intervjuer och fystest.
Hårdträningen fortsatte och ni har kunnat följa min träning under dom senaste veckorna här nu.

Mina Mål för 2009:
  • Jag vill komma in på Crossgymnasiet som ha varit en dröm länge nu, och inte minst efter att jag var där uppe så har det blivit ännu mer frestande.
  • Jag vill komma bättre i SM totalen än i år och helst topp 15.
  • Jag vill sänka mina varvtider på banorna jag brukar köra på och förbättra min kondition ytterligare.

Veckans Träning V3

Måndag: Skolgympa, Bosu och  Spinning
Tisdag: Gym
Onsdag: Skolgympa
Torsdag:
Skivstång och spinning
Fredag: Simning
Lördag:
Cross på ripa. Andragången jag körde Kawan och det känndes dö bra. banan var hård så det passade mig, och uppgångarna till hoppen var fixade. Banan var helt super. Stalpen var kvar så det blev ju ändå lite träning på dom, och det blev lite spår och bromshålor. Tog tre hopp jag inte tagit innan. Hojen känns verkligen bra och och känner mig säker på den.
Söndag: Gick så bra igår så jag blev tvungen att köra idag igen, det var ju så kul. Det gick bra idag också. Hoppen hade dom dragit och banan var fortfarande hård. Några vallar började också träda fram mot slutet så det blev super på sísta passet. Tog ytterligare ett hopp och var dö nära på att ta ett till, framhjulet på kanten. Har kört aktivt mer 3 timmar i helgen.




Veckans Träning v2

Hejsan. I helgen var jag och gjorde testerna till Tibro. Jag tyckte det gick bra. Jag tror jag var bästa tjej på konditions testet men jag klarade mig inte lika bra på armstyrkan. Bästa tjej på magövningarna också om jag räknade rätt. Sen var jag den ända som inte körde med dubbdäck när vi skulle köra som jag kunde inte ge allt för då gick bakhjulet lite som det ville. Intervjuerna vara också dö jobbiga. Jag svettades nästan mer där än på fystesterna. Men jag tror det gick bra det känndes bra. Vi får svaren inom 2 veckor.
Nu veckans träning.

Måndag: Körde lite styrke övningar hemma med hantlar.
Tisdag: Vilodag.
Onsdag: Sprang fram och tillbaka till gymmet, gymmade så klart också.
Torsdag: Spinning
Fredag: Vilodag
Lördag: Vilodag
Söndag: Fystester och körning.

Nu vill jag också säga tack till dom som stöttade mig i helgen. Mamma och Pappa som fanns brevid hela tiden. Louise Mormor & Morfar, Farmor & Farfar som höll tummarna hela helgen. Och även Claes Jönsson som ringe torsdag kväll och önskade lycka till och Oliver Björkqvist som ringde och hälsade från familjen. Ni ska bara vet hur mycket sån betyder för en. Tack så hemskt mycket.

Veckans Träning V1

Gott nytt år får jag börja med att säga. Detta är ju inte första inlägget 2009. Men första veckans träning 2009. Har haft mycket nu senaste dagarna, det är ju en del man vill hinna innan skolan börjar igen så därför är jag lite sen med uppdateringen. Detta är veckans träning under årets första vecka.

Måndag: Gym och spinning
Tisdag:
Vilodag, hämtade nya hojen i Borås det tog hela dagen.
Onsdag:
Intervaller
Torsdag: Vilodag
Fredag: Jag vet inte vad jag höll på med. Jag stack ut och sprang lite sen gick jag lite, sprang lite i backar. Var inte alls träningsugen
Lördag: Cross träning på nya hojen. Banan i Skanör var svår. Hård och hal. Sen var jag väldigt försiktig också för jag ville inte trilla så att något gick sönder första gången jag körde den.
Söndag: Spinning

Jag tänkte göra en liten, vad ska van kalla de, årsresumé. Gå igenom lite vad som hände under 2008.

I år blir det grönt


Kolla vad vi hämtade hem i Tisdags. Jocke byggde om dämparna när vi ändå var i Borås. Efter jag har varit i Tibro så blir det körning på denna.