Sm Tibro

Så, nu till helgens prestationer:)

Banan var riktigt fin. Helt jämnad och perfekt vattnad och det kom lite regn på kvällen också så det blev lite fuktigt på ytan.
Första träningen går bra. Tar alla hopp som jag ska ta och trivs verkligen på banan.
Andra träningen tar jag för en träning och inte tidskval som det egentligen är. Men får 16:de tid, men eftersom det även här rör sig om plats på grind och jag vill inte ha så mycket att välja på så det gör inte så mycket.
Får ingen bra start i kvalheatet. Tjänar dock några placeringar på att många fastnar i startkraschen. Jag kör ganska bra. Känner att jag orkar bra hela heatet, trots att det är väldigt varmt. Slutar på en stolt 10:de plats. Bästa placeringen i ett SM sammanhang.
På natten sover jag nästan inget. Hela huvudet bara snurrar, känns som jag höra andras tankar och har bara massa röster i huvudet. Som att ena hjärnhalvan pratar på som fan och andra hjärnhalvan bara skriker "va tyst" Ligger och vänder och vrider och gå upp och kissar och dricker och kör övningarna som vi lärt oss på den mentala träningen i skolan, men inget verkar funka. Lyckas väl somna tillslut för sen när pappa kommer för att väcka mig är jag inte alls redo för att gå upp. Känner mig helt borta i huvudet, känner att jag får göra det bästa av dagen och hoppas på att det blir poäng, och sen bara hålla mig ifrån skador och inte göra dumma saker om inte hjärnan fokuserar.
Träningen gå trots allt ganska bra. Försökte ta lite spår som jag sett varit jämna när jag gick banan kvällen innan. efter träningen går jag och sätter mig i husvagnen och vilar och läser lite för att förhoppningsvis vakna till lite till heatet.
I heat ett känns det som jag får riktigt dålig start, men efteråt säger folk att den var ganska bra. Har bra häng på Emelie Karlsson  i början av heatet. Emelie är en av dom som ligger i toppen i serien och jag tänkte att hon har väl bara fått lika dålig start som mig. Jag kämpar med att försöka ta henne men hon kör enkelt om dom framför och försvinner sedan. Jag kör om Emmy och försöker sedan ta Jenny. Lyckas köra om men gör ett enormt misstag och tar yttern i en kurva och öppnar på så sätt dörren för henne att köra om. Tappar på henne och får inte möjlighet att köra om mer. Men på sista varvet trillar hon och jag kommer om igen. Jag har under hela heatet inte haft en susning om vad jag ligger. Jag hoppas att jag i bästa fall ligger runt 10. När jag sista varvet kör förbi bandepå ser jag en skylt till Sofia Andersson som ligger bakom, 8 står det på den. Jag tänker att jag antingen ligger 7:a, vilket inte kan stämma, eller så ska Sofia varva mig, men det kan inte heller stämma eftersom jag inte blivit varvad av någon annan. Det visar sig att jag slutade 6:a i heatet. Bästa heatet någonsin i SM. Börjar gråta av lycka när pappa säger vad jag blev, och folk kommer fram och undrar vad som hänt och svaret blir "Jag är så lycklig"
I heat 2 får jag ingen bra start, Kör förbi bandepå första gången och ser en skylt där det står 10, så då vet jag att jag antingen ligger 9 eller 11. efter härliga kamper med Emmy kommer jag äntligen om, tyvärr fastnar hon på en varvning som kör ut rakt framför henne så hon kan inte svara. Kör även ikapp Jenny på sista varvet men kommer aldrig om.
Slutar som 9:a i detta heatet. Trotts att det inte blev lika bra som i första heatet så är jag riktigt nöjd. Har aldrig haft över 11 placering i SM sammanhang tidigare, så är riktigt stolt och nöjd med helgen.

Totalt för helgen blir jag 6:a och jag klättra från 13:de till 9:a i totalen.



DM danska mästerskapen Starkjærbanen, Fjerrislev

Har inte haft tid att blogga, har varit så mycket annat, men nu tar vi först DM som var för två helger sedan sen kommer ett inlägg  med SM från helgen.

Det regnade nästa hela vägen till banan. Och det regnade mycket på kvällen, men banan verkade tåla rätt så mycket, men det blev ändå lite pölar.
Träningen kändes så där. Det kändes tungt att köra, som om jag inte fick nått bra flyt men jag hoppade alla hopp och det kändes bra.
På tidskvalet bryddejag mig inte direkt om att sätta en bra tid. Jag bryr mig inte om jag får välja grindplats sist eller först, bara beslutsångest om det är för mycket att välja på, så jag tog det bara som en andra träning.
I första heatet får jag en bra start, trea ur startsvängen. Har en 85:a framför som blockar och drar ner på tempot så jag tappar till ledaren, men jag kommer ganska snabbt om trots allt. Får motorstopp, glider ner till fyra där jag sen håller mig resten av heatet.
Lika bra start i heat två, tvåa ur svängen men väldigt nära på att gå upp i ledning. Ligger tvåa några varv men tappar ner till fyra kör upp till 3:a igen men tappar sen till 5. På sista varvet, med bara några kurvor kvar ska jag veja undan för en varvning som trillat, det resulterar i att jag själv trillar. Jag får inte igång hojen och jag når inte ner heller, kommer några varvningar och kör på mig men efter många om och men så kommer jag iväg. Tappar trots det bara ner till 6:e plats.

Slutar på en total 5:e plats för helgen.


Startträning

Jag längst fram.



SM Glimmingebanan Uddevalla

Något sent uppdatering kanske, men ni som läst bloggen ett tag är kanske vana.

Det regnar på fredagskvällen när vi kommer till banan, den ser hal ut och lite lerig.
Träningen går bra, tar hoppen som jag hade tänkt ta, några hopp var för svåra.
Andraträningen/ tidskval går också bra. jag tar det som en träning men sätter ändå 14:de tid till kvalheatet sen.
Dålig start i kvalheatet, ligger någonstans mitt i fältet. Jag vet att jag måste bli minst 18 för att slippa tidskvala i sista chansen. Kör upp mig till 14:de.
Första heatet får jag en dålig start. Kör upp mig till 12 och kör ikapp 11:an men kommer aldrig om, slår av på sista varvet när jag ändå tappat så mycket upp att jag inte skulle komma om och sparar på krafterna till heat 2
Får bättre start i andra heatet, ligger topp 10, men jag tappar hela tiden men försöker hålla placering och hängaa med i tempot. Men så händer en olycka, jag kör om Emmy och varvet efter när jag kommer till samma ställe som jag körde om henne på så är det viftande gulflagg och sjukvårdare ute på banan, då är det just Emmy som har trillat. Det börjar direkt snurra i huvudet att det måste ha hänt när jag körde om och dom tankarna kör jag med resten av heatet, och tappar därmed koncentrationen, tappar några placeringar och slutar som 14:de. När jag väl kommer in i mål bryter jag ihop, aldrig kul när folk skadar sig och absolut inte kul att känna att det kan vara ens eget fel att nån annan skadar sig.

Fick 6 poäng med mig från Uddevalla och även 100 kr för min insats i första heatet. Nu laddar jag för DM i helgen sen är det SM i Tibro näste helg, hoppas på fler poäng och en klättring i totalen. Lyckades klättra en placering efter Uddevalla.