SM Tomelilla

Det var hemskt att komma upp ur sängen igår. Träningsvärk i hela kroppen efter helgens körning. Kunde kanppt röra mig. Tur att första lektionen var simning så att jag kunde slappna av lite. Det känns bättre dag så jag fick ju springa en runda. Innan man blev varm var man helt stel i ryggen men det känns betydligt mycket bättre idag. Jag var även med i Ystad Allehanda efter helgens snygga körning.

Inget regn under veckan gjorde så att banan var hyfsad torr, men på kvällen började duggregna och så höll det på hela natten. Banan var perfekt fuktig till träningen. Hade elfte tid på träningen.

Tidskvalet gick hyfsat. Vi var redan färre än 30 så det gällde bara att få bra plats på grinden. Efter några varv stannade jag och hade 13:de tid, men sjönk till 16:de innan jag hann köra ut ur bandepå. Satsade på att få en bättre tid men hindrades av gulflaggor och långsammare förare. Slutade på 17:de tid.

Fick inte så bra start första heatet, kör på Jennie Karlssons bakhjul i tredje kurvan och trillar. Kommer upp och är bland de sista där ifrån. Kör upp mig hela tiden och slutar på en tolfte plats. Bästa SM-placeringen i ett heat hittills.

Får nästan sämre start i andra heatet. Försöker mig på en omkörning men vurpar istället. Börjar på en uppkörning igen ligger runt 15:de när Sandra Adriansson kraschar bort sig. Nån mer trillar och jag är nära att köra upp mig på elfte plats men varvningar är ivägen och jag som kör i det sämre spåret blir tvungen att släppa. Slutar som 13:de i det heatet.
Totalt för helgen blir jag 12:a med samma poäng som Kim Hanborn som kom elva.
På totalen för alla deltävlingar klättrade jag 5 placeringar och i år blev jag total 21:a med bara 4 av 6 körda deltävlingar.
Ett bra första år tycker jag.

Nu börjar uppbyggnaden för nästa säsong. :)

SM i Varberg

Jag var riktigt sugen på att köra i Varberg eftersom jag kännde mig trygg med hoppen och resten av banan.
När vi gick banan var det ganska lerigt på sina ställen sjönk man en bit över anklen men det var inte så att där inte gick och komma förbi.
På lördag kväll började det regna när vi gick och la oss, och sen regnade det hela natten. När vi vaknade regnade det fortfarande. Vi gick och kollade banan lite. Jag måste säga att det var riktigt mysigt. Gå runt i leran klockan halv 8 på morgonen i ös regn. Tänkte på mina kompisar hemma som förmodligen fortfarande låg och sov, inte ens den tanken kunde sänka mitt humör, jag var på riktigt bra hurmör. Jag var riktigt taggad att få köra trots allt regn.
Vi fick reda på tidsshemat var framflyttat en timme så vi kunde ta det lite lugnt.

På träningen körde jag riktig bra, leran kunde verkligen inte stoppa mig. Efter några varv tänkte jag att jag skulle testa ett nytt spår i en kurva. Jag kan säga att det var inget bra spår. Jag trillade, vilket gjorde att glasögonen immade igen.  Glasögonen hade också gått i sönde så jag kunde inte använda roll-offen. Körde in i bandepå för att prata med pappa.  Glad som en sol kom han mot mig; "Du har 7:de bästa tid" Jag kände att det gick bra, men så bra, det trodde jag inte. Körde två varv utan glasögon och slutade med en 9:de bästa tid. Fasrt men vet ju inte hur många som körde fullt. Det är på Tidskvalet det räknas.

Det gick inte lika bra på tidskvalet som på träningen. Det hade regnat oavbrutet så banan blev bara värre. Trillade två gånger och såg tillsut inte något för glasögonen immade igen. Det blev inte bättre av att jag körde mad punktering. Hela däkslåset hade gått sönder, så pappa fick byta både slang och fälg. Med god tid trodde han, men då bestämde dom sig för att flytta tillbaka allt en timme, så vi fick nästan ingen rast. Det var precis så att pappa lyckades få på hjulet.

Till första heatet lyckades solen titta fram. Men på grund av att det hade regnat så mycket så stängde dom av en del av banan. Jag får ingen bra start och jag får försöka köra upp mig. Märker att bakbromsen inte fungerar så jag blir tvungen till att använda handbroms. Lyckas ju ta lite för hårt och dycker ner i backen. Trillar ännu en gång och glasögonen immar igen så jag ser inget. Beslutar mig för att bryta heatet. Tråkigt eftersom jag hade som mål att ta poäng i alla SM heat jag kör i år.

Till heat två lyckas vi få rätt på bakbromsen, i alla fall vad vi tror. Den funkar när vi kör ner till waiting zone men när jag kör ut för start har den lagt av igen. Jag kör klart heatet utan bakbroms och lyckas hålla mig på hjulen, men fort går det inte. Jag missar några kurvor och så för att jag inte kan bromsa och jag vågar inte ta i allt förmycket med handbromsen för jag känner att jag kan få en bra placering bara jag inte trillar. Det får jag också, kommer på 19:de plats och tar två poäng. Jag känner att när jag blir varvad av dom som ligger runt 10:de plats så är jag jävlingt sugen på att hänga på, och jag vet att hade jag haft fungerande broms hade jag gjort det också. Utan tvekan.

Men jag får komma igen till Tomelilla. Började gilla den banan nu efter Sydcupen. Om det brar inte kommer för mycket regn så kan det nog gå. Ni får hålla tummarna.

Ojojoj

Vad dålig jag har varit på att updatera. Har inte haft tid och ork, och nu känns det lite sent. Kan ju ändå ta upp en del. Läste igenom endel gamla inlägg och såg att jag har ju inte skrivit att jag var med i Ystad Allehanda efter sydcupen i Skivarp. så nu vet ni det;)
Först har vi ju sydcupen i Jämke. Jag måste säga att jag gillar den banan. Jag tyckte jag körde bra där men lykades inte ta mig till A-final. Jag har lite otur i B-finalen och får lite stopp och sånt. Men det går bättre i andra heatet. Blev 7:a och 3:a i finalheaten. Hade dom i nte kortat ner vårt andra heat så hade jag kunnat knipa 2:a platsen.
SM i Västerås då. Det började regna när vi anlände till banan och det fortsatte. Hela kvällen ösregnade det. Man började överväga att ställa in det, men det gjorde dom inte. Tur var väl det för det gick riktigt bra för mig. Banan var riktigt kladdig på träningen. Tidskvalet gick sådär. Inte min starka sida. Jag lykades ju kvala in ialla fall. En sak jag inte vet hur jag lyckades med var att vara sist i båda starterna. och då snackar vi inte bara sist från platttan eller sist in i start kurvan. Jag var riktigt sist. Med motorstopp direkt efter jag rullat över grinden i första heatet och köra på en som trillar i andra heatet. Dock gjorde jag en väldigt bra uppkörning 18:de plats i båda heaten. Hade chans på 16:de plats när jag gör ett litet misstag ca 200 meter innan mål och tappar från 17:de till 18:de. Jag kan säga det att hon jag tappade kom 16:de, vilket jag tycker visar på att jag också hade kunnat bli det utan det lilla-lilla misstaget.
Sydcupen i Oskarshamn nu då. Jag kan säga att jag har aldrig kört sämre. Jag tror  att jag lyckades köra två hela varv utan att trilla ena heatet. Och då menar jag inte två varv eftervarandra. Trillar lite, håller mig på hjulen några kurvor, tänker:"Nu går det bättre" känner att jag får upp tempot, kurvan efter.... Trillar igen. Typiskt. Asså verkligen inte min favorit bana efter den helgen.
Det var dom tävlingarna jag körde under semestern. Men sen har jag kört några fler.
Sydcupen i Hallandia.  Jag kom till A-final ialla fall. Även om jag får höra att jag körde lika sakta som en backande trädgårdstraktor med släp och punka på alla hjulen. Dom gamla surgubbarna kunde försökt göra det bättre själv tycker jag. Haha. Första heatet i A-finalen får jag skit dålig start. Ja, faktist jag var nog den ända föraren som var med i det heatet som fick se den starten. Japp så långt bak låg jag i den starten. Men jag fick min revanch på det. Tog starten i andra A-finals heatet. Trea in i andra svängen, hänger på ett bra tag, sen trillar jag. Eller jag blev ganska trött också man var ju inte direkt van vid ett så högt tempo, så jag tappade endel innan jag trilla. Men asså gud var jag var sur, blev avsat av en som skulle varva mig. Vad var det lönt för? Blev ju bara att jag tappade från första plats till typ.. näst sist, i det heatet.
Tomelilla nu senast, snart två veckor sedan. Final i sydcupen så det var bara en dag. Jag är jätte nöjd med mina heat. Jag vat att jag gjorde allt jag kunde och att jag blir avsatt sista varvet så att jag trillar, när jag bara har  ett halvt varv kvar. Är ju inte mitt fel. Samma sak som i Hallandia, avsatt så att man trillar av en som ska varva. MEN HALLÅ! Visa lite mer respekt på banan. Asså hade nån kört om mig så för att komma före mig så fine, men när ni varvar mig! Det gör mig förbannad.
Tränade i Tomelilla, inför SM:et nästa helg, i söndags. Jag tog det första stup hoppet. Riktigt härligt! Skit glad blir man när man klarar det;)
Men det är SM i Varberg på söndag, jag hoppas ni håller alla tummar;)

Vill bara säga också att skåne regerar. Vi har 3 svenska mästare i år. Filip Bengtsson, Jesper Jönsson och Andreas Håkansson. Hade velat kunna säga att jag blir årets fjärde skånska svenska mästare, men som sagt, det är ju fult att ljuga. Men ingen har väl någonsin hindrat en från att drömma?